Hoera, weer een jaar Zilveren Kruis!

Hoe we in 2014 met Zilveren Kruis aan mooie projecten werkten.

We werken alweer een aantal jaar samen met Zilveren Kruis. Deze relatie leidde tot een aantal spannende, nieuwe projecten. En dat was in 2014 niet anders. Dit jaar kregen we zelfs de regie over de art direction van praktisch alle online uitingen van Zilveren Kruis. Tijd om alle hoogtepunten van 2014 op een rij te zetten.

Meer weten over dit project? Mail Jasper
zk_header@2x

Een nieuwe contactpagina

We wilden de bezoeker van ZilverenKruis.nl sneller helpen de juiste informatie te vinden. Daarom ontwikkelden we een nieuwe ‘Service & Contact’- pagina. Een pagina die de bezoeker met een aantal keuzes stapsgewijs naar de juiste informatie leidt. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. 1. De bezoeker vindt makkelijker een antwoord op zijn vraag. En hoeft daarom minder vaak te bellen. 2. Zilveren Kruis krijgt minder telefoontjes binnen, waardoor ze meer tijd hebben voor klanten met een lastige vraag. Meer lezen over deze contactpagina? Lees dan ons blog:

Contact?

27 april 2014, door Oscar. Lees blogpost
zk_contact_1@2x
fotografie3

Scherpere fotografie

In 2013 stelden we al richtlijnen op wat betreft fotografie. Dit jaar scherpten we deze samen met Zilveren Kruis verder aan. Hiervoor was veel afstemming nodig met de verschillende afdelingen binnen de organisatie. Ook dienden we rekening te houden met de verschillende plekken waar de fotografie ingezet wordt. Het resultaat: fotografie die nog beter aansluit op het merk en inhoudelijk past bij de thema’s van Zilveren Kruis. Wil je meer lezen over ons fotografie rolletje? Lees dan ons blog:

Een foto heeft meer dan duizend woorden nodig

28 juli 2014, door Oscar. Lees blogpost
fotografie2 fotografie

1 merk, 1 stijl

Zoals elk merk is Zilveren Kruis actief op social media. Alleen sloten de posts niet aan op de huisstijl van Zilveren Kruis. Het was een ratjetoe van vormtalen. Daarom zijn op ons advies duidelijke templates ontwikkeld. Deze maken de posts qua uiterlijk consistenter en beter passend bij het merk. Ook binnen de illustratiestijl van Zilveren Kruis ontbrak consistentie. Aan ons de taak een stijl te ontwikkelen die past bij de huisstijl en redelijk makkelijk te reproduceren is. Ook door andere leveranciers. De illustratiestijl die we opleverden wordt nu gebruikt in infographics, animaties en social posts. Meer lezen hierover? Check ons blog:

Origineel of consistent

29 oktober 2014, door Oscar. Lees blogpost
dokter

Sales funnel en bijbehorende tools

Ook dit jaar namen we met een groot team (design, copy, front-end) het mogelijk belangrijkste onderdeel van de website onder handen: de sales funnel. Duizenden mensen gaan door deze bestelstraat, dus dit moet vlekkeloos verlopen. We hebben daarom alles helder en overzichtelijk gehouden. En waar nodig, bieden we een helpende hand. Zo zorgden we voor een prettige en duidelijke gebruikservaring.
Tijdens dit proces hebben we tablet en mobiel continu in het achterhoofd gehouden. Voor de verschillende producten gebruikten we heldere blokken. Onder elkaar geplaatst om de flow te bevorderen. Daarnaast verbeterden we de lees -en scanbaarheid. Alles wat afleidde hebben we verwijderd of verborgen tot het moment dat het echt relevant is. Specifiek voor mobile devices zijn er nieuwe templates ontworpen, waarbij de nadruk lag op scan -en tapbaarheid.
Verder creëerden we het “Welkom bij van Zilveren Kruis”-gevoel. Hiermee gaven we de sales funnel op verschillende plekken een wat persoonlijker gevoel. Geen over-the-top toeters en bellen, maar op de juiste plek en het juiste tijdstip relevante contactmogelijkheden.
funnel@2x

Handige tools

Naast de sales funnel ontwierpen we handige tools om de gebruiker net dat extra beetje service te bieden bij het afsluiten van de zorgverzekering. We verbeterden een bestaande collectiviteitszoeker die de gebruiker helpt met het vinden van een (collectiviteits)korting. Met deze tool kan iedereen de korting vinden waar hij of zij recht op heeft. Daarnaast ontwierpen we twee tools voor het kiezen van de juiste basis- en aanvullende verzekering. De ene tool maakt het mogelijk om per basispakket op een overzichtelijke kaart te zien welke gecontracteerde ziekenhuizen in jouw regio beschikbaar zijn. De andere tool geeft aan de hand van een aantal persoonlijke vragen een scherp advies voor een aanvullend pakket.

Landingspagina op maat

Alle klanten hebben recht op collectieve korting. Die zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor elke doelgroep een eigen landingspagina nodig heeft. In 2013 maakten we hiervoor slimme templates, die aansluiten op het profiel van de bezoeker. We hebben in 2014 met een frisse blik naar de cijfers van dat jaar gekeken en A-B testen uitgevoerd. Hiermee wisten we de pagina’s duidelijker en overtuigender te maken. Zowel voor oude als nieuwe klanten.

zk_landingspages@2x

Blokken content

We bouwden de landingspagina’s modulair op. Zo kunnen de contentblokken makkelijk toegevoegd en verwijderd worden. Door de blokken een achtergrondkleur te geven creëerden we een duidelijk onderscheid tussen de verschillende soorten content op de pagina.

Het testen van onze ideeën

Werkten onze nieuwe ideeën en designs wel echt zoals we verwachten? Om daar achter te komen hebben we zowel usertests (i.s.m. Soda Studio en Valsplat) als A-B tests (i.s.m. Soda Studio en iProspect) afgenomen. In de usertests namen we het gehele afsluitproces onder de loep. Van direct mailing tot sales funnel. We kregen hiermee inzicht hoe gebruikers het hele proces ervaarden en waar we het moesten bijschaven. De precieze A-B tests resulteerden in harde cijfers, waarmee we de conversie konden optimaliseren.

Social proof

Op de pagina’s van grote collectieven hebben we een teller geplaatst die laat zien hoeveel mensen je voor zijn gegaan.

Mobile!

Mensen die een verzekering afsluiten oriënteren zich steeds meer via hun smartphone. Waar we vorig jaar soms concessies moesten doen, hebben we dit jaar de mobile experience dezelfde aandacht gegeven als de desktop- en tablet-ervaring.

Aansprekende fotografie

Op een aantal pagina’s ontbrak fotografie die de doelgroep aansprak. Zonde, want goede fotografie is heel belangrijk. Niet alleen draagt het bij aan de merkbeleving, maar het kan zelfs de conversie verhogen. Daarom hebben we drie shoots geïnitieerd en begeleid: specifiek voor ZZP’ers, studenten en onderwijs.

Het optimaliseren van Mijn Zilveren Kruis

De Mijn-omgeving van Zilveren Kruis is het gedeelte van de website waar je als gebruiker zelf je zorgzaken kunt regelen. Wij zijn ingeschakeld om ook dit deel van de website te optimaliseren.

wijzig

Techniek versus eindgebruiker

In de oorspronkelijke Mijn-omgeving is vooral vanuit techniek gedacht. Tijdens het optimaliseren hebben we ons juist gefocust de eindgebruiker. We begonnen het optimalisatietraject af met een nulmeting aan de hand van een usertest.

Migratie van andere labels

Ook de klanten van Agis en het nieuwe merk ZieZo moesten toegang krijgen tot de Mijn Omgeving van Zilveren Kruis. En verzekering Prolife had een vernieuwde Mijn omgeving nodig. Onze rol hierin? Het visueel ontwerp en een adviserende rol bij het gebruikersvriendelijk maken van deze pagina’s. Hierbij zorgden we dat alle nieuwe, moeilijk te begrijpen flows, geoptimaliseerd werden voor de gebruiker.

Een herkenbaar uiterlijk

Voor een merk is een herkenbaar uiterlijk van groot belang. De visuele uitingen moeten daarom consistent zijn. Het lastige is dat Zilveren Kruis verschillende leveranciers heeft die deze uitingen ontwikkelen. Wij moesten ervoor te zorgen dat de leveranciers zich houden aan de online huisstijlregels. Best een uitdaging, want elk bureau heeft zijn eigen interpretatie van de huisstijl en ideeën over hoe iets moet werken of eruit moet zien.

Tot slot

Gelukkig zijn de mooie projecten waar we samen met Zilveren Kruis aan gewerkt hebben niet onopgemerkt gebleven. De website van Zilveren Kruis is dit jaar twee maal in de prijzen gevallen bij de WUA:

Eerste prijs Web Performance Scan (700 respondenten)

Eerste prijs Web Service Scan (1750 respondenten)


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari