ZieZo.nl

Een compleet ontwerp van de nieuwe zorgverzekering van Zilveren Kruis

Eenvoudig, jong en een beetje eigenwijs: dat is de zorgverzekering ZieZo. Deze nieuwe propositie is duidelijk onderdeel van Zilveren Kruis, maar wel met een eigen gevoel en identiteit. Samen met Mister Koreander, Soda Studio én natuurlijk Zilveren Kruis ontwikkelden we binnen zes maanden de identiteit en complete online gebruikersbeleving van deze nieuwe propositie. Geoptimaliseerd voor elk device, met mobile first als uitgangspunt.

Meer weten over dit project? Mail Jasper

Het vertrekpunt

ZieZo is een nieuwe zorgverzekering, met een eigen gezicht en toon. We kregen de kans om vanaf een vrijwel leeg blad een eigen verkoopkanaal in te richten. Dus: logo, fotografie, illustratiestijl en natuurlijk het volledige ontwerp van alle functionaliteiten. De uitgangspunten: Mobile first Een verzekering afsluiten moet zo eenvoudig en simpel mogelijk zijn. Zó makkelijk dat je het zelfs vanaf je mobiel kan doen. ZieZo.nl is dus mobile first ontwikkeld en 100% responsive. Gevoel huisstijl Passend bij de huisstijl van Zilveren Kruis, maar wél met een eigen gevoel en toon. Onepager Een compacte website waarin de weg naar premie berekenen en het afsluiten zo kort mogelijk is.

Je premie in 3 stappen, verzekerd in 4

We hebben het premie-berekenen zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. In drie snelle stappen heb je je basisverzekering en je aanvullende verzekeringen gekozen en ben je klaar voor het afsluiten. Met het selecteren kleurt de funnel mee naar de stap waar je je op dat moment bevindt.

Afsluiten op je mobiel

Responsive design, en natuurlijk: mobile first. Dat was het uitgangspunt. Op ieder moment, geoptimaliseerd voor elk device. De funnel verandert in zijn geheel van kleur als je naar de volgende stap gaat. Als de gebruiker terug scrollt, zal de funnel terug kleuren naar de kleur van de stap waar de gebruiker zich in bevindt.

Bonnetje en stimuleringstekst

In het bonnetje kun je op elk moment zien wat je tot zover het uitgekozen. Op de desktop- en tabletversie zit de bon rechts en scrollt mee zodat je altijd inzicht hebt. Mobiel zie je ‘m onderaan de pagina. Je kunt de bon openschuiven voor meer details.

Gelaagde detailpagina’s

Een zorgverzekering is best ingewikkeld. Om genoeg ruimte te hebben voor alle informatie, maakten we losse detailpagina’s. We kozen voor gelaagdheid: de detailpagina schuift letterlijk over de onderliggende pagina heen. Met zo’n overlay blijft de gebruiker gevoelsmatig binnen dezelfde omgeving: de one-pager.

Ontwikkeling eigen stijl

Logo Wat begon als een eenvoudige propositie, werd steeds uitgesprokener. Het kreeg een eigen naam en natuurlijk een eigen logo. Met een rigide en simpel font benadrukten we de eenvoud van het product. Kleurgebruik Het kleurenpalet van ZieZo is afgeleid van het reeds bestaande palet van Zilveren Kruis.. Hierdoor blijft bij ZieZo het gevoel van Zilveren Kruis gewaarborgd. Toch hebben we het op een andere manier toegepast. Door het secundaire kleurenpalet primair in de funnel, de illustratiestijl en in de fotografie te gebruiken, krijgt ZieZo een eigen stijl. Om het jeugdige karakter van ZieZo te benadrukken, kozen we voor de frissere blauw gekozen uit het bestaande kleurenpalet van Zilveren Kruis.

ZieZo fotoshoot in studio

Eigen fotografie Direct bij binnenkomst op de website geven we met fotografie het gemak en de eigenwijsheid van ZieZo vorm. Foto’s die simpele handelingen laat zien, die niets met verzekeren te maken hebben, maar alles met plezier!

Eigen karakter

We brengen de fotografie tot leven door het te combineren met een geanimeerde en geïllustreerde handeling. De introductie van de illustratiestijl slaat een brug naar de andere illustraties die we op de site gebruiken. Ook deze illustraties ontwikkelden we inhouse.

Animaties en illustraties

ZieZo onderscheidt zich van andere verzekeraars door het gebruik van illustraties: eenvoudige isometrische lijntekeningen. De stijl doet denken aan de uitlegkaarten voor veiligheidinstructies in je vliegtuig. De simpele lijnen versterken het eenvoudige karakter van ZieZo.

Verbeteren aan de hand van feedback van stakeholders en usertests

Usertests We ontwikkelden ZieZo in een scrumtraject. Een belangrijk onderdeel is ook de usertests. De gebruiker de propositie voorleggen en de site te laten testen, is de beste leerschool voor verbeteringen.Stakeholders Aan het einde van elke sprint werd de tot dan toe werkende prototype gepresenteerd aan de stakeholders. We lieten ze zelf testen op laptops, ipads en mobieltjes. Zo kregen we directe en gefundeerde feedback. Hiermee konden we dan direct de volgende sprint weer aan de slag.

Het resultaat

ZieZo is een unieke, onderscheidende propositie geworden. Kijk zelf maar eens op ZieZo.nl

Samen met

Meer weten over dit project? Mail Jasper

Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari