Reaal.nl

Compleet re-design op basis van de nieuwe identiteit

Reaal gaat weer terug naar de basis. De verzekeraar is losgekoppeld van SNS Bank en heeft een geheel nieuwe identiteit gekregen.

Een nieuwe huisstijl en identiteit hebben veel impact op online. Aan ons de taak om een doorvertaling van de nieuwe huisstijl te maken naar de website.

Meer weten over dit project?
Mail Jasper

In dialoog met Reaal

Voordat we de vertaalslag maakten naar online, zijn we natuurlijk in gesprek gegaan met de mensen van Reaal.
Wat vinden zij belangrijk? Wat betekent het merk voor hen? En wat vinden wij daar eigenlijk van?

Uit dat gesprek vloeiden de volgende begrippen voort: warm, eigentijds, optimistisch, eenvoud en vrijheid.
Dit noemen wij design values. Begrippen waar wij als makers iets bij voelen en mee kunnen gaan werken.
Een mooi vertrekpunt van het project.

Doorvertaling van de design values

Het vaststellen van de design values vormt een mooi referentiekader. Maar het gaat er vervolgens om hoe je die implementeert.

Dit doen we bijvoorbeeld door de pagina’s lang en ruim op te zetten. Tijdens verschillende usertests riep dit een gevoel van vrijheid op bij gebruikers. Check!

Daarnaast vonden gebruikers de quicklinks naar de meest bezochte pagina’s ‘lekker makkelijk’. Check!

Tot slot onderstreept de gele kleur het warme, eigentijdse en optimistische karakter van het merk. Dubbel check!

Jouw situatie

Mensen sluiten meestal pas een verzekering af als er iets verandert in hun leven. Ze sluiten een reisverzekering als ze een vakantievlucht hebben geboekt bijvoorbeeld, of een autoverzekering als ze net een oldtimer hebben aangeschaft.

Om bezoekers nog beter te kunnen helpen, hebben we die situaties in fraaie fotoreportages in beeld gebracht. De hoofdpersonen uit de portretten vulden de foto’s aan met persoonlijke tips.

Nieuwe productpagina’s

Op de nieuwe website kunnen bezoekers direct online een verzekering afsluiten. En dat is nieuw. De productpagina’s hebben we dus helemaal opnieuw ingericht. De gebruiker kan snel scannen of doorklikken als hij dieper op de materie in wil gaan.

Reaal. Altijd de weloverwogen keuze.

Overal relevante hulp

Het ‘Help me nu’ is een handig hulpmenu dat altijd rechtsonderin in beeld staat, hoe ver je ook naar beneden scrollt. Naast alle manieren waarop je met Reaal in contact kan komen, vind je er contextuele informatie, zoals de FAQ
en het forum. Dat is niet alleen handig voor de klant, maar ook voor Reaal.Omdat de inhoud van het menu per pagina is aan te passen, kan Reaal klanten sturen in de communicatiekeuze.

Het forum

Verzekeren is voor veel mensen ingewikkeld. Maar om voor ieder wissewasje met de klantenservice aan de lijn te hangen, dat is niet efficient. Niet voor de klant maar ook zeker niet voor de klantenservice.

Daarvoor is het Reaal forum. Dit is de plek waar zowel mede-klanten als de klantenservice vragen kunnen beantwoorden.

Directe feedback

Alles kan beter. Vandaar dat feedback van bezoekers altijd gewenst is. Of het nou over verzekeren, over klachtenafhandeling of over de website gaat. Van scherpe feedback word je alleen maar beter.

Een continue iteratief proces zorgt
voor een gevalideerd en intern gedragen resultaat.

Kies je eigen route

Online een verzekering afsluiten, dat is nieuw bij Reaal.
Voorheen kon je alleen via een financieel adviseur een verzekering afsluiten. Dat kan overigens nog steeds.
Op elk moment in het afsluitproces kun je switchen tussen adviseur en online.

Supersnel je premie berekenen

Snel een premie berekenen: vaak is het een van de eerste dingen die gebruikers doen in de oriëntatiefase. En dat kan. Door middel van een intuïtief tooltje bereken je aan de aan hand van enkele simpele vragen je premie. Of je de verzekering vervolgens zelf afsluit of van een adviseur heb je zelf in de hand.

Moeilijke begrippen

Bij een verzekeraar ontkom je bijna niet aan jargon. Vandaar dat alle moeilijke begrippen verzameld zijn in een begrippenlijst. Ook in de pagina hebben we moeilijke begrippen onderstreept met een stippellijn.

Snel en flexibel design proces

Met veel interne stakeholders, een complexe website en een strakke deadline moet je behoorlijk wendbaar zijn. Daarom zijn we samen, op locatie, in een iteratief scrum proces zo snel mogelijk concreet geworden.

Bij de start van dit proces maakten we niet een groot plan de campagne, maar hebben we de hoofdlijnen uitgezet en zijn we meteen van start gegaan met ontwerpen. Door snelle iteraties was het team in staat om op elk moment, om welke reden dan ook, in te haken op wat er op dat moment moest gebeuren.

Door de spelregels van scrum toe te passen worden de hoofdlijnen bewaakt, worden er korte termijn doelen bepaald en hebben de stakeholders en de Product Owner inzicht en inspraak op hetgeen er geproduceerd wordt.

Innovatie tot realisatie

Voordat er realisatie plaats kan vinden moet er eerst geïnnoveerd worden. Een innovatieteam schetst samen met de project owner een realiseerbare droom, die we continue toetsen met de stakeholders en eindgebruikers.

Bij de realisatie hebben we het innovatieteam met het technische realisatieteam van Reaal gefuseerd. We zijn samen in een scrum setting naar de finish gesprint.

Door de lijnen kort te houden, agile te werk te gaan en goed te schakelen tussen design, techniek en inhoud hebben we in korte tijd reaal.nl met elkaar weten te realiseren.

Het nieuwe Reaal.nl

Een stijl die even eigen is als eigentijds. Optimistisch en warm. Een website die eruit springt in verzekeringsland, mede door de gele tinten met groene ondersteuning. Een website, kortom, waar we trots op zijn.

Samen met

Meer weten over dit project?
Mail Jasper


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari