Malmberg VO

Het nieuwe digitale leer- & oefenplatform voor het voortgezet onderwijs

In opdracht van Malmberg ontwierpen wij een digitaal leer- & oefenplatform voor vijf verschillende methodes van het voortgezet onderwijs. Van biologie tot Nederlands kunnen leerlingen eenvoudig oefeningen en opdrachten maken op desktop, tablet en mobiel. Docenten monitoren de leerlingen en klassen. Houden overzicht. En krijgen gericht inzicht in de voortgang van de leerlingen.

Meer weten over dit project? Mail Jasper

Digitaal en folio versterken elkaar

Waar het boek stopt, neemt de digitale wereld het over. De leerling kan digitaal extra oefeningen of opdrachten maken, gemakkelijk nakijken of gerichte feedback ontvangen. Allemaal voorbeelden van functies die in de folio wereld niet mogelijk zouden zijn. Daarnaast is het platform zo ingedeeld dat leerlingen gemakkelijk kunnen schakelen van boek naar online en van online terug naar boek.

Vormgeving als een kameleon

Het platform is zo opgezet dat het in look and feel kan schalen naar meerdere methodes. Het systeem kan dus verschillende kleuren aannemen. Zoals een kameleon dat ook kan. Bij de release zijn er 5 strategisch gekozen methodes uitgewerkt. Dit zou relatief gemakkelijk bij de implementatie van nieuwe methodes doorgetrokken kunnen worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Economie, Aardrijkskunde of Frans. Oui, d’accord!

In één oogopslag zien wat je moet doen

De layout van een hoofdstuk is zo ontworpen dat het voor leerlingen direct duidelijk is waar ze mee aan de slag kunnen. Ook zien ze hoeveel paragrafen er in een hoofdstuk zitten, hun progressie binnen een hoofdstuk en of ze klaar zijn voor de toets.

Lesstof

Voordat leerlingen of docenten aan de oefeningen en opdrachten gaan beginnen kunnen zij vanaf nu altijd hun lesboek online bekijken en lezen. Ook wanneer de leerling de opdrachten niet begrijpt kan het systeem of de leraar verwijzen naar het digitale handboek. Excuses als “Meester, ik ben mijn boek vergeten” gaan vanaf nu dus niet meer op!

Oefenen voor de toets

Leerlingen kunnen na het maken van de opdrachten altijd extra oefenen. Op deze manier kunnen de leerlingen zich optimaal voorbereiden op de toets. Leerlingen kunnen altijd en overal oefenen. Zowel op de schoolcomputer, thuis op de tablet of onderweg op de smartphone.

Flitskaarten

Misschien ken je ze nog wel van vroeger. De flitskaarten. De flitskaarten zijn bedoeld om droge feitjes zoals jaartallen, woordjes en begrippen te leren. Het is de moderne uitvoering van je hand over een kant van de begrippen heen leggen om zo jezelf te overhoren.

Oefenen zoals het zou moeten

Opgaven maken zou niet onnodig ingewikkeld moeten zijn, dus hebben we ons hier vooral gericht op het creëren van een optimale gebruikerservaring. Wij ontwierpen binnen de leeromgeving een oefentool die de studenten klaarstoomt voor het examen en daarnaast nog de nodige extra functionaliteiten bevat.

Om erachter te komen wat de doelgroep wil kun je ze het beste betrekken in het ontwerpproces.

Overzicht voor docenten

De docent kan gelijk zien hoe zijn klas het doet. Wie zijn er goed op dreef? En wie heeft er meer aandacht nodig? De docent kan precies zien welke vragen de klas moeilijk vond of juist gemakkelijk. De docent kan na deze inzichten besluiten welke stof de klas nodig heeft en eventueel zijn lesinhoud hier op afstemmen.

Alle klassen binnen handbereik

In het klassenoverzicht staan alle klassen waar de docent les aan geeft. De docent kan vervolgens eenvoudig per klas bekijken hoe zijn leerlingen het doen. Omdat de klassen allemaal op één duidelijke plek verzameld staan kan de docent gemakkelijk en snel van klas wisselen voordat zijn volgende les begint.

Nabespreken

Docenten kunnen open vragen van leerlingen gemakkelijk digitaal nakijken. Ook kunnen ze dit de leerlingen laten doen. Dit heeft tevens een positief effect op het opnemen van stof. Er kunnen punten aan het antwoord gegeven worden in hoeverre het antwoord overeen komt met het juiste antwoord. Als een antwoord goed is; 2 punten. Als een antwoord gedeeltelijk goed is; 1 punt en als het helemaal fout is; 0 punten. Op deze manier kunnen er snel vragen nagekeken worden en wordt er een hoop tijd bespaard.

Gericht inzicht voor docenten

Bij de resultaten kan een docent dieper op de de stof in gaan, en meer inzicht vergaren. In een overzichtelijke tabel ziet hij welke leerlingen de vragen gemaakt en nagekeken heeft en welke leerlingen er de kantjes vanaf lopen. Wie hebben er veel fouten gemaakt en dus meer sturing nodig, en welke leerlingen gaat het gemakkelijk af en moeten op scherp worden gezet.

Navigatie

Navigatie tussen de verschillende hoofdstukken: snel kunnen switchen.

Opdrachten en oefeningen

De docent kan de keuze maken uit de resultaten van de opdrachten of bekijken hoe de leerling heeft geoefend voor de toets.

Aantal punten

Hoeveel punten heeft een leerling gescoord op een opdracht: goed, voldoende of onvoldoende? Doordat de docent alle bolletjes in een overzicht ziet kan hij er snel achter komen welke opdrachten de leerlingen moeilijk vonden.

Agile Scrum proces

Als ontwerpers geloven wij er in dat wij ons in eindgebruikers dienen te verplaatsen. Zeker in dit geval, waarbij de doelgroep bestaat uit kritische leerlingen en docenten, is continue toetsing essentieel. Daarnaast hebben we de didactische kennis van Malmberg nodig om de complexiteit van de lesmethoden goed te kunnen doorgronden. Daarom zijn wij dit project aangegaan volgens een iteratieve Agile Scrum projectmethodiek. Agile betekent letterlijk vertaald wendbaar. En dat zijn we ook. In dialoog met de klant scherpen we continu ons ontwerp aan, op zoek naar de ideale oplossing. Vervolgens toetsen wij deze in gebruikersonderzoeken met zowel studenten als docenten. Op deze manier weten we zeker dat wat wij ontwerpen ook écht hetgeen is wat de eindgebruikers nodig hebben.

Gefaseerd lanceren

In plaats van het lanceren van een compleet systeem kun je beter lanceren in meerdere kleine stappen. We werken toe naar een zogeheten Minimal Viable Product. Dit is de essentie van het product, hetgeen wat echt nodig is om het product in gebruik te nemen. Dit lanceer je vervolgens. Na lancering voor het grote publiek stopt het traject uiteraard niet. Dit is namelijk hét moment om te testen hoe het platform in gebruik wordt genomen en bij te sturen waar nodig. Je toetst het aan de werkelijke eindgebruikers om daarna naar een nog beter product toe te werken. Een realisatieteam op locatie stuurt hierop en bouwt het product, samen met de klant, verder uit naar de wensen en behoeften van de eindgebruikers.

Van droom tot realisatie. Op locatie, samen met techniek en de klant.

Het resultaat

Digitaal leren was nog nooit zo uitgebreid. Wij ontwierpen een moderne, motiverende, uitgebreide en simpel in gebruik te nemen leeromgeving die uitblinkt in zijn eenvoud.We zijn trots dat we hiermee de nieuwe standaard voor digitaal leren op het Voortgezet Onderwijs hebben mogen neer zetten.

5

Lesmethoden

736

Lessen

27

Vraagtypes


samen met

Meer weten over dit project? Mail Jasper

Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari