JOi Telecom

De nieuwe Europese triple play dienstverlener.

We ontwierpen de website van JOi Telecom. De nieuwe provider van ACN,
's werelds grootste "multilevel marketing" organisatie.

Looking for the English version of this showcase? Found it!

Meer weten over dit project?
Mail Jasper

De uitdaging

JOi Telecom is een Europese provider. Omdat JOi in maar liefst 16 landen wordt uitgerold, is er in het ontwerp rekening gehouden met verschillende talen. Teksten kunnen in het Fins wel twee keer zo lang zijn als in het Duits. En het Poolse schrift brengt weer veel vreemde tekens met zich mee.

Afgezien van de talen wordt in elk land hetzelfde product net even anders aangeboden. Dat betekent dat de funnel op elke situatie aangepast moet kunnen worden. Dit maakt het ontwerpen van de funnel een vrij complexe zaak. Tel daarbij op dat elk land zijn eigen bestel- en verzend specificaties heeft, dat alle kleuren en vorm elementen in euro-telecomland inmiddels wel zijn geclaimd en dat gebruikers van desktop tot mobiel dezelfde gebruikerservaring moeten hebben. Dan weet je dat je voor een enorme uitdaging staat.

70.000

vertegenwoordigers

16

landen

24

talen

Touch life. Be free. Get JOi.

De payoff van JOi. En niet voor niets natuurlijk. Met JOi hoef je je namelijk geen zorgen te maken over verborgen kosten of andere vervelende verrassingen. JOi is open en transparant over kosten. Ook kan je maandelijks je abonnement opzeggen of aanpassen wanneer jij dat wilt.

De eerste indruk
In de binnenkomer wordt flink uitgepakt met visuals waar de bezoeker zich mee kan identificeren. De duidelijke call-to-action verleidt bezoekers tot doorklikken.

Wat JOi bijzonder maakt
De USP's van JOi staan meteen helder in beeld. Geen verborgen kosten. Snelle en betrouwbare service. Een abonnement dat bij jou past. Dat is waarmee JOi zich onderscheidt van andere telecom partijen.

Wie of wat is JOi?
In grote foto's geven we perfect het JOi gevoel weer. Daarnaast biedt deze "get JOi" sectie ruimte voor acties en promoties. De fotografie straalt fun en vrijheid uit.

Het aanbod
De pakketten worden uitgebeeld door iconen die er omheen zweven. In de salesfunnel kan je hier allerlei add-ons aan toevoegen. Het prijslabel en de primaire button knallen er goed uit door het felle oranje.

Support & contact
In de footer staan handige shortcuts voor een terugkerende klant met een vraag of opmerking. Zo kan hij zijn telefoon als gestolen opgeven of snel een vraag stellen aan iemand van de servicedesk.

In JOi moments vangen we
mooie momenten die je met JOi kan beleven.

Een volledig responsive website

Om de vertegenwoordigers en klanten zoveel mogelijk vrijheid te geven, hebben we de site volledig responsive ontworpen. De vertegenwoordiger kan bijvoorbeeld met zijn tablet of laptop bij de klant langs gaan om samen een abonnement af te sluiten. Als de gebruiker even zijn verbruik wil inzien of zijn abonnement aan wil passen, dan kan hij dat gewoon op zijn mobiel doen. Wel zo makkelijk.

Van fun naar functie

Hoe verder de gebruiker in het afsluitproces komt, hoe functioneler de pagina’s worden.
Zo komt de focus steeds meer op het afsluiten van een abonnement te liggen.

Een herkenbare iconenstijl

Door de subtiele lijnvoering hebben de iconen een open en luchtig karakter. We hebben elke vorm net een beetje rond en bubbly gemaakt, zodat het goed aansluit op het JOi logo. Het ronde effect maakt het vrolijk en geeft de iconen een eigen, herkenbare stijl.

Je bestelling in één oogopslag

Als je een abonnement afsluit, wil je natuurlijk precies weten welke producten je hebt gekozen, hoeveel je dat maandelijks gaat kosten en of er nog eenmalige kosten bovenop komen.

Daarom hebben we ervoor gezorgd dat op elk device dit ‘bonnetje’ altijd bij de hand is. Je kunt het bonnetje per product openklappen voor een gedetailleerde kostenindicatie.

Samenstellen van je abonnement

In de salesfunnel sluit je je abonnement af en dat is uitendelijk toch het doel van de site. Daarmee is de funnel zonder meer een van de belangrijkste onderdelen van de site.

Voor een goede conversie moet de funnel niet alleen helder en duidelijk zijn, maar ook flexibel: abonnementen kunnen namelijk verschillend zijn opgebouwd. Een verticale opbouw waarborgt die flexibiliteit. Zo kan het aantal items altijd langer of korter worden. Daarmee voorkom je dat het horizontaal niet past of dat er juist een lege ruimte ontstaat.

Het afsluiten van je abonnement

Bij het afsluiten van een abonnement vul je altijd heel wat gegevens in. Om dit zo overzichtelijk mogelijk te houden, loop je als gebruiker 4 simpele stappen door. Deze 4 stappen werken als een harmonica die in- en uitklapt. Zo zie je hoe ver je bent met invullen en welke stappen er nog komen. Je kan ook gemakkelijk terug naar een vorige stap om deze te corrigeren.

Zelf de controle

In de 'My JOi'-omgeving kan de klant zijn gebruik en gedrag inzien.
Daarnaast kan hij zijn abonnement naar wens aanpassen. Wel zo fijn voor de klant.

In een scrum setting ontwierpen we
razendsnel een werkende front-end

Van voor- tot achterkant

Doordat we de website van JOi zelf hebben uitgedacht en gemaakt, kregen we een goed beeld van de backend van ACN. Het leek daarom niet meer dan logisch om de twee tools te ontwikkelen waarmee ACN klanten en abonnementen beheert: de Customer Care Module en de Product Management Module.

De drie belangrijkste uitgangspunten tijdens het ontwerpen van de tools:

1. Gemak

Een tool moet voor een medewerker makkelijk te begrijpen zijn. Wat we vooral niet wilden, is een lange cursus om te begrijpen hoe de boel werkt.

2. Efficiëntie

De klantenservice is vaak een hoge kostenpost voor een telecombedrijf. Dus hoe efficiënter een 'Customer Care'-vraag afgehandeld kan worden, hoe hoe meer tijd er over blijft voor andere vragen.

3. Focus

Medewerkers weten de weg binnen het systeem, hoeven niet verleid te worden en moeten zich optimaal op de details kunnen focussen.

Een simpele maar slimme Layout

Dankzij deze layout is alles binnen handbereik op de plek waar je het zou verwachten. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere tabbladen openen om snel te switchen, staan de primaire buttons in een sticky header rechtsbovenin en staan relevante acties rechts van de content.

De wachtrij

Een overzicht van openstaande punten die verwerkt moeten worden. Je kan filteren op status, reden, land of order type. Wil je dezelfde actie op meerdere rijen toepassen, dan selecteer je meerdere rijen tegelijk om deze achter elkaar af te handelen.

Een klant detailpagina

Een overzicht van een klant. Alle informatie over welke abonnementen hij afneemt, de betalingen, orders en correspondentie.

Een abonnement pagina

De abonnement detailpagina geeft veel informatie. Zo krijg je hier inzicht in het gebruik en de betalingen van de klant. Ook kan je voorkeuren voor de klant instellen. Labels geven een status aan. Een rood label betekent bijvoorbeeld dat het item door een medewerker opgepakt moet worden.

Aanpassen van abonnementen

De klant kan een abonnement gemakkelijk aanpassen. De medewerker ziet de resultaten hiervan in de rechter kolom, waar bijvoorbeeld het huidige en het nieuwe maandbedrag onder elkaar staan. Het verschil in kosten is op deze manier lekker duidelijk.

Het resultaat

JOi Telecom is de nieuwe Europese telecomspeler met een onderscheidende visuele identiteit
en een kekke responsive website. Een website die voor heel Europa aanpasbaar en inzetbaar is.

Een prestatie waar we enorm trots op zijn.

Samen met

Meer weten over dit project?
Mail Jasper


Resoluut
Fred. Roeskestraat 99
1076 EE Amsterdam
Nederland
info@resoluut.com


Resoluut is onderdeel van Makerstreet
 

De browser die u gebruikt is achterhaald

Het heeft bekende veiligheidslekken en nadelen en beperkte mogelijkheden.
Sommige websites kunnen daardoor minder goed werken.

Veiligheid

Nieuwere browsers kunnen beter beschermen tegen scams, virussen, trojans, phishing en andere bedreigingen.

Snelheid

Nieuwere browsers werken veel sneller

Betere werking

Websites die gebruik maken van nieuwe technieken werken (beter)

Comfort & betere beleving

Met nieuwe mogelijkheden, uitbreidingen, etc. gaat het internetten een stuk aangenamer
Updaten is makkelijk, neemt slechts een paar minuten in beslag en kost niets.Hieronder vind je de browsers die wij aanbevelen

Google Chrome Mozilla Firefox Safari